_2023-2024ΔράσειςΕκπαιδευτικές Δράσεις

Εκπαιδευτικές Δράσεις – Η θλιβερή επέτειος της τραγωδίας των Τεμπών (Σχ. έτος: 2023-2024)

Το πέρασμα ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών, όπου η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62 συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 με αποτέλεσμα 57 άτομα να χάσουν τη ζωή της και 85 να τραυματιστούν, αποτέλεσε έναν συγκλονιστικό λόγο για να ανανεώσουμε τη μνήμη και την αφοσίωσή μας στην ανθρώπινη ζωή. Το Σχολείο μας, στο πλαίσιο των μαθημάτων του Ωρολογίου Προγράμματος, οργάνωσε σειρά συζητήσεων, ενθαρρύνοντας τον συλλογισμό και τον διάλογο.

Υπογραμμίστηκε η σημασία της αλληλεγγύης, της αγάπης και της συμπαράστασης στις πιο δύσκολες στιγμές, σε στιγμές όπου η ζωή χάνεται, τα όνειρα διακόπτονται βίαια. Αναδείχθηκε η ανάγκη να παλεύουμε για μια κοινωνία όπου η ασφάλεια και η φροντίδα για τον άλλον έχουν υψηλή προτεραιότητα.

Στο τέλος, με τη βαρύτητα της απώλειας στο μυαλό μας, συγκεντρωθήκαμε στην αυλή του Σχολείου μας, εκεί όπου η σιωπή συνομίλησε με τις αναμνήσεις και την ελπίδα. Με τον σχηματισμό ενός μηνύματος στην αυλή, αφήσαμε ένα σημάδι τιμής και αφοσίωσης προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο