_2023-2024ΔράσειςΕκπαιδευτικές Εκδρομές

Εκπαιδευτική Εκδρομή στα Ιωάννινα (Σχ. έτος: 2023-2024)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας του υλοποιείται στο Σχολείο μας, η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών και μαθητριών του Β’1 στα Ιωάννινα, από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2024, αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για πολυδιάστατη εκπαίδευση και πολιτιστική εμβάθυνση.

Με πρώτο προορισμό το Μουσείο Παύλου Βρέλλη, οι μαθητές εξερεύνησαν το έργο του σπουδαίου ζωγράφου, γλύπτη και ποιητή, εμβαθύνοντας στην τέχνη και τον πολιτισμό του. Στη συνέχεια, η επίσκεψη στο νησάκι και το Μουσείο του Αλή Πασά προσέφερε μια ευκαιρία να εξερευνηθεί η ιστορία και η κληρονομιά του τόπου.

Μέσα από την επίσκεψη στη Μονή Φιλανθρωπηνών και την Καστροπολιτεία, οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τη θρησκευτική και ιστορική κληρονομιά της περιοχής. Ταυτόχρονα, η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας ανέδειξε την τεχνοτροπία και την τεχνογνωσία των προγόνων μας.

Το Μέτσοβο αποτέλεσε μια ευκαιρία για να εξερευνηθεί η πολιτιστική πλευρά της περιοχής, με επίσκεψη στη Πινακοθήκη, δωρεά του Αβέρωφ. Τέλος, η επιστροφή μέσω της Μονής Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα προσέφερε μια μαγευτική εμπειρία στη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.

Με την εκδρομή αυτή, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενισχύθηκαν στη γνώση και την κατανόηση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού της περιοχής, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες κοινωνικής αλληλεπίδρασης και συνεργασίας. Η εμπειρία αυτή αποτελεί μια αξέχαστη περιπέτεια που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη τους για πολύ καιρό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο